Shou biznes
Budʹ krasiva vsegda
  • Купероз на обличчі
    08.02.2023

    Купероз досить неприємне захворювання шкіри, ще менше радості приносить жінкам, коли вони виявляють купероз на обличчі. Купероз - захворювання шкіри, яке виявляється у розширенні судин та утворенні судинних «зірочок».... 

  • Підтяжка обличчя у домашніх умовах
    08.02.2023

    Закон гравітації ніхто не скасовував, і він має значення не тільки для фізиків, а й для косметологів. Адже під впливом сили гравітації при поступовому послаблюванні м'язів овал обличчя втрачає свою чіткість, з'являються... 

  • Як прибрати білі крапки під очима
    08.02.2023

    Білі крапки під очима, звані у народі просянкою, псують настрій і доставляють масу прикрощів їхнім власникам. Насправді, це один із видів вугрової висипки, так звані білі вугри. Позбутися їх досить нескладно, але краще не... 

  • Як зробити французький манікюр самостійно за 15 хвилин
    08.02.2023

    Французький манікюр добре поєднується з будь-яким вбранням: з діловим костюмом або з вечірнім платтям. За однією з версій він і був винайдений, щоб голлівудським актрисам не треба було змінювати колір лаку до кожного вбрання. Французький... 

Купероз на обличчі

Купероз досить неприємне захворювання шкіри, ще менше радості приносить жінкам, коли вони виявляють купероз на обличчі.

Купероз – захворювання шкіри, яке виявляється у розширенні судин та утворенні судинних «зірочок». Один-два дрібні вузлики можуть бути не дуже помітні, але іноді і невелика кількість досить великих утворень здатні сильно зіпсувати зовнішній вигляд.

Судинна сітка може з’явитися на тілі, в зоні декольте, але найнеприємніше, звичайно, це купероз на обличчі. Виникає він з багатьох чинників.
У групі ризику в першу чергу знаходяться ті, хто має тонку чутливу шкіру, легкораниму і червоніє. Адже насправді купероз — захворювання, що виникає через порушення кровообігу.

Спочатку чутлива шкіра червоніє і свербить при найменшому подразненні (холод, гаряча вода, механічна дія), потім судини розширюються все більше, втрачають еластичність, шкіра залишається червоною постійною. На додаток до цього ми бачимо темні вузлики – судинні «зірочки».

Однак купероз на обличчі — наслідок не лише безпосереднього впливу на шкіру, а й всю судинну систему. Дуже гаряча їжа, багато гострого та солоного, шкідливі звички (алкоголь, тютюн), а також така приємна процедура, як лазня, все це суттєво погіршує картину захворювання.
До шкідливих факторів також додамо скраби, спиртові лосьйони, масажі, жорсткі рушники та губки для вмивання.

Отже, якщо ви виявили у себе на обличчі судинну сітку, перше, що ви повинні зробити – провести ревізію косметичних засобів, придбати спеціальний крем від куперозу, переглянути харчування та звички.

Лікування куперозу
На жаль, купероз дуже вперте захворювання і лікуватися доведеться довго та дорого. До того ж підтримання нормального стану шкіри після лікування вимагатиме чималих сил. Як би ви не намагалися, купероз на обличчі, швидше за все, з’явиться знову, якщо вже у вас така шкіра, але коли це станеться і наскільки важко буде позбутися його знову, багато в чому залежить від вашого бажання і терпіння.

У клініках та косметичних центрах пропонують спеціальні процедури для лікування куперозу. Це може бути лазер, електрокоагуляція, процедури з омолодження шкіри, фототерапія, ін’єкції озону, лімфодренаж і т.д.
У кожному окремому випадку методи та програму лікування може грамотно вибрати лише лікар. Він проведе необхідні тести, огляне шкіру та призначить терапію. Адже багато таких процедур далеко не нешкідливі і не всяка шкіра відреагує на них нормально.

Також рекомендується відвідати лікаря-дерматолога. Він може призначити додаткові дослідження, а також прописати препарати для внутрішнього прийому. Адже купероз на обличчі, як уже говорилося, вказують на загальні проблеми з судинами, а отже, зовнішніми процедурами справа, швидше за все, не обійдеться.

Самостійно підтримувати нормальний стан шкіри, а також продовжувати лікування куперозу вдома допоможе крем від куперозу. Такі креми випускають багато косметичних фірм, чия продукція продає тільки в аптеках.
Хороші відгуки отримують креми від куперозу фірм «Aven», «Lierac», «Доктор Таффі». Однак треба пам’ятати, що одним лише таким засобом обійтись не вдасться.

Лікування куперозу в домашніх умовах
Лікування куперозу в домашніх умовах в основному зводиться до правильного догляду за шкірою та застосування спеціальних засобів.
Вмиватися потрібно лише теплою водою, протирати шкіру льодом не можна в жодному разі.

Очищаючі процедури, що зазвичай супроводжуються розпарюванням шкіри, вам протипоказані. Тому надайте їх фахівцям із косметичного салону.
Очищати шкіру вранці і знімати макіяж увечері найкраще за допомогою спеціального молочка, а на ніч наносити крем, що відновлює.

Тоніки та молочко не повинні містити спирту та олій, інших дратівливих речовин.
Після вмивання не варто витирати обличчя рушником, краще дочекатися, коли шкіра висохне сама.

Непогану лінію засобів, що включають також нічний крем від куперозу, молочко, що очищає, випускає компанія KORFF.

У щоденний догляд добре включити нанесення живильного крему від куперозу та спеціальних масок. Такі засоби ніжно доглядають шкіру, створюють захисний шар і зміцнюють стінки судин.

Лікування куперозу в домашніх умовах передбачає прийом вітамінів. Фахівці радять підібрати комплекс, що включає вітаміни Р, К і С.

Декоративну косметику рекомендується купувати в аптеці. Спеціальні маскуючі олівці та тональні креми від куперозу не завдадуть шкірі шкоди, захистять від впливу сонячних променів та інших шкідливих факторів.
Також необхідно утриматися від нанесення кремів і маскуючих засобів за допомогою губок і пензликів, щоб вкотре не травмувати шкіру. Усі засоби наносяться кінчиками пальців, легкими рухами.

Лікування куперозу в домашніх умовах можна доповнити використанням народних засобів.

Beremennostʹ i deti
  • Сон малюка
    Сон малюка

    Жоден посібник з виховання дітей не обходитися без конкретної таблиці, в якій зазначено, скільки у відповідному віці дитина повинна спати - скільки разів і скільки годин. Дуже скептично ставлячись до спроб суворої математичної... 

  • Застуда на ранніх термінах вагітності
    Застуда на ранніх термінах вагітності

    У період вагітності організм жінки перебуває у стані імуносупресії. Особливо ослаблений імунітет у ранніх термінах. Природою передбачено, щоб ембріон, як чужорідне тіло, був відторгнутий організмом матері. Але також є... 

  • Народні прикмети про вагітність
    Народні прикмети про вагітність

    У давнину у багатьох народів існували різні прикмети та забобони щодо вагітних жінок, причому багато прикмет дійшли і до наших днів. Що це — звичайні забобони чи особливі правила, покликані захистити майбутню маму? Всі... 

  • Як підготуватися до зачаття дитини? Корисні поради для майбутніх мам
    Як підготуватися до зачаття дитини? Корисні поради для майбутніх мам

    Багато сімейних пар, ухваливши рішення стати батьками, щиро дивуються: а навіщо щось планувати, якщо дитина ще навіть не зачата? Лікарі ж абсолютно впевнені, що планування зачаття, а не тільки вагітності – зовсім не забаганка,... 

Comments are closed.

Zdorovʹye vsey semʹi