Shou biznes
Budʹ krasiva vsegda
  • Купероз на обличчі
    08.02.2023

    Купероз досить неприємне захворювання шкіри, ще менше радості приносить жінкам, коли вони виявляють купероз на обличчі. Купероз - захворювання шкіри, яке виявляється у розширенні судин та утворенні судинних «зірочок».... 

  • Підтяжка обличчя у домашніх умовах
    08.02.2023

    Закон гравітації ніхто не скасовував, і він має значення не тільки для фізиків, а й для косметологів. Адже під впливом сили гравітації при поступовому послаблюванні м'язів овал обличчя втрачає свою чіткість, з'являються... 

  • Як прибрати білі крапки під очима
    08.02.2023

    Білі крапки під очима, звані у народі просянкою, псують настрій і доставляють масу прикрощів їхнім власникам. Насправді, це один із видів вугрової висипки, так звані білі вугри. Позбутися їх досить нескладно, але краще не... 

  • Як зробити французький манікюр самостійно за 15 хвилин
    08.02.2023

    Французький манікюр добре поєднується з будь-яким вбранням: з діловим костюмом або з вечірнім платтям. За однією з версій він і був винайдений, щоб голлівудським актрисам не треба було змінювати колір лаку до кожного вбрання. Французький... 

Настільні ігри для якісного сімейного дозвілля

Час змістовно проведений разом з сім’єю зміцнює родинні стосунки і створює гарні традиції. Одним з найкращих видів сімейного дозвілля є настільні ігри.

Сімейні настільні ігри: корисний відпочинок для родини

Для гармонії в сімейних відносинах дуже важливо проводити час разом, спілкуватися та пізнавати одне одного з несподіваних сторін. Нерідко батькам важко організувати цікаве дозвілля спільно з дітьми. Активний відпочинок не завжди можливий з різних причин. Іноді найкращий варіант — це зібратися разом в затишній атмосфері і пограти в цікаву гру. Таке захопливе заняття сподобається всім членам сім’ї. Важливою його перевагою є живе спілкування, брак якого стає проблемою у сучасному суспільстві. 

Настільні ігри, призначені для родинного використання, мають певні особливості, порівняно з іншими категоріями:

  • універсальність — в гру можуть грати і діти, і дорослі різного віку;
  • прості і чіткі правила, які легко запам’ятати;
  • зміст і контент гри, доступні для розуміння, незалежно від віку і досвіду;
  • яскраві ілюстрації та цікаві герої.

Настільна гра — це не просто спосіб розважитись разом з близькими. Вона має навчальні та розвивальні функції. Діти, граючи в гру разом з батьками чи іншими родичами, можуть навчитися багатьох важливих речей. 

Групові ігри розвивають навички комунікації та соціальної взаємодії. Вони вчать працювати в команді або самостійно приймати рішення. Важливим моментом є практика подолання конфліктів і вирішення суперечок в ігровій формі. Ігри-симулятори можуть навчити дитину ефективно діяти в багатьох життєвих ситуаціях. 

Цікава настільна гра має великі можливості для розвитку інтелекту. Вона розвиває мислительні процеси, здатність зосереджуватись, передбачати наслідки своїх ходів, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки і робити висновки. 

Сімейні настільні ігри вчать дітей адекватно виражати емоції, сприймати перемоги і поразки. Вони формують такі риси як терплячість, наполегливість у досягненні мети, впевненість у собі. Завдяки іграм діти вчаться усвідомлювати, що везіння і невдачі є тимчасовими явищами. 

Проведення вільного часу за спільними іграми сприяє згуртуванню родини, допомагає розслабитись, відірватися від труднощів і знищити рівень стресу. Також настільні ігри можуть бути чудовим атрибутом зустрічей з родичами і друзями.

gallery-image

Настільні ігри для родини: як зробити вибір

Ігри відрізняються великим жанровим різноманіттям. Серед них великою популярністю користуються квести, пригодницькі, логічні та стратегії. За допомогою гри можна повернутися у минуле чи потрапити у майбутнє. Вони дають можливість подорожувати іншими фантастичними світами або уявити себе могутнім завойовником. Також ігри допомагають проявити творчі здібності, спритність, почуття гумору, ділові якості. 

Обираючи настільну гру потрібно враховувати декілька факторів:

  • Вік гравців. Вікова градація зазвичай вказана на упаковці. Сенс гри повинен бути доступним і зрозумілим для всіх учасників.
  • Кількість людей. Звертайте увагу на максимальне число гравців, яких можна залучити до гри 
  • Тривалість гри. Слід визначитися, яку кількість часу ви можете присвятити грі. Також важливо, щоб наймолодші учасники не втомилися. 
  • Рівень складності. Правильно розраховуйте власні сили. Доцільно починати з легших варіантів, якщо у вас мало досвіду у настільних іграх. 

Великий асортимент настільних ігор для сімейного відпочинку чекає на вас в інтернет-магазині «Така гра». У нас кожен зайде варіант до смаку завдяки жанровому і тематичному різноманіттю продукції. 

Beremennostʹ i deti
  • Сон малюка
    Сон малюка

    Жоден посібник з виховання дітей не обходитися без конкретної таблиці, в якій зазначено, скільки у відповідному віці дитина повинна спати - скільки разів і скільки годин. Дуже скептично ставлячись до спроб суворої математичної... 

  • Застуда на ранніх термінах вагітності
    Застуда на ранніх термінах вагітності

    У період вагітності організм жінки перебуває у стані імуносупресії. Особливо ослаблений імунітет у ранніх термінах. Природою передбачено, щоб ембріон, як чужорідне тіло, був відторгнутий організмом матері. Але також є... 

  • Народні прикмети про вагітність
    Народні прикмети про вагітність

    У давнину у багатьох народів існували різні прикмети та забобони щодо вагітних жінок, причому багато прикмет дійшли і до наших днів. Що це — звичайні забобони чи особливі правила, покликані захистити майбутню маму? Всі... 

  • Як підготуватися до зачаття дитини? Корисні поради для майбутніх мам
    Як підготуватися до зачаття дитини? Корисні поради для майбутніх мам

    Багато сімейних пар, ухваливши рішення стати батьками, щиро дивуються: а навіщо щось планувати, якщо дитина ще навіть не зачата? Лікарі ж абсолютно впевнені, що планування зачаття, а не тільки вагітності – зовсім не забаганка,... 

Comments are closed.

Zdorovʹye vsey semʹi